8/07/2016 - Milieubijdrage voor fotovoltaïsche zonnepanelen (milieubijdrage PV)


Op 1 juli 2016 treedt de milieubijdrage voor fotovoltaïsche zonnepanelen (milieubijdrage PV) in België in werking, waardoor de inzameling, recycling en financiering van afgedankte zonnepanelen verplicht wordt voor de lokale fabrikanten, invoerders en distributeurs van zonnepanelen.

Alle sectorfederaties (PV-Vlaanderen, Eloya, Fedelec, Nelectra en de groothandelsfederatie FEE) hebben daarvoor samen PV CYCLE BELGIUM opgericht. Dat is het nieuwe collectief systeem dat het beheer, de inzameling en de verwerking organiseert van afgedankte fotovoltaïsche zonnepanelen en de PV-sector "ontzorgt".
Een zichtbare milieubijdrage zal vanaf die datum van toepassing zijn op elk nieuw verkocht zonnepaneel. Daarmee wordt de inzameling en verwerking van afgedankte zonnepanelen nu en in de toekomst gegarandeerd.

De milieubijdrage PV (fotovoltaïsch) is bedoeld om de inzameling, ophaling, sortering, recycling en verwerking van huidig en toekomstig afgedankt fotovoltaïsch afval te organiseren en te financieren.

Deze bijdrage is van toepassing op elk fotovoltaïsch zonnepaneel dat op de Belgische markt wordt gebracht vanaf 1 juli 2016 en garandeert dat elke producent, invoerder, distributeur en installateur de aanvaardingsplicht naleeft. Het huidige bedrag van de milieubijdrage is vastgesteld op 4 EUR per paneel (excl. btw).

De fabrikanten, invoerders, distributeurs of installateurs kunnen op deze bijdrage geen kortingen noch terugbetalingen toestaan en kunnen geen hoger dan het huidige bedrag factureren.


‹‹Terugkeren


Nieuws

Vlaamse regering keurt plan goed voor uitrol digitale meter
Elk huis krijgt digitale meter - De Standaard 3 feb 2017
Milieubijdrage voor fotovoltaïsche zonnepanelen (milieubijdrage PV)

Meer nieuws


Klanten VertellenLees hier wat onze klanten vertellen over onze diensten.

Lees meer

VoorstellingPartners

Accreditaties

Lidmaatschap